Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

KOLOFON

Namen spletnega mesta Ministrstva za okolje in prostor (MOP) je omogočiti dostop do splošnih informacij o delovanju ministrstva ter informacij in podatke s področja okolja in  prostora.

 

Uredništvo


Spletne vsebine, ki so pred vami, so pripravili strokovnjaki Ministrstva za okolje in prostor posebej za spletno objavo ali pa so nastale kot del odločevalskih in upravnih procesov našega ministrstva in širše državne uprave.
  
Glavni in odgovorni urednik: g. Sašo Voroš, Služba za odnose z javnostmi.

 

 
Tehnična priporočila za uporabo 

 
Spletno mesto je optimizirano za spletna brskalnika MS Internet Explorer in Mozilla Firefox. Na ostalih spletnih brskalnikih pa naj bi se spletne strani prikazovale le z manjšimi oblikovnimi ali funkcijskimi odstopanji.

 

Strani so prilagojene za prikaz na zaslonih ločljivosti 1024x768 točk ali več.

  

 

Izvedba

 
Tehnološko izvedbo je zagotovil Direktorat za e-upravo in upravne procese Ministrstva za javno upravo v sodelovanju s podjetjem Agenda d.o.o. iz Maribora..

 

 
Pravno obvestilo

 

Pravica uporabe in avtorske pravice

 
Vse informacije, vsebovane na teh straneh, če ni izrecno drugače določeno, so informacije javnega značaja in niso avtorskopravno varovana. Vsebine se lahko reproducirajo v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti morebitna opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir navedeno Ministrstvo za okolje in prostor.

 

Prevzemanje odgovornosti

 
Ministrstvo za okolje in prostor se trudi zagotoviti najbolj točne in najnovejše podatke objavljene na spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Pooblaščenec niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

 
Varovanje osebnih podatkov

 
Ministrstvo za okolje in prostor avtomatsko zbira le neosebne podatke o uporabi spletnega mesta: katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani, koliko časa obiskovalci ostanejo na neki strani.

 

To spletno mesto uporablja storitev »Google Analytics«, ki jo omogoča Google, Inc in je namenjeno spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Storitev uporablja piškotke, ki služijo kot pomoč pri analizi uporabe strani. Ti podatki, ki jih »piškotek« izda o vaši uporabi strani (vključno z IP naslovom) bo poslan in shranjen pri Googlu na strežnikih v Združenih Državah Amerike. Google bo te podatke uporabil za namen ocenjevanja vaše uporabe spletne strani, zbral poročila o dejavnosti za operaterje spletnih strani in nudil druge storitve v povezavi z dejavnostjo na strani in uporabo le-te. Prav tako lahko Google te podatke pošlje tretjim osebam, kjer tako narekuje zakon, ali kjer tretje osebe v imenu Googla podatke obdelajo. Google vašega naslova IP ne bo povezal z katerimi koli drugimi podatki, ki jih Google poseduje. Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku, toda opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabiti vseh funkcionalnosti tega spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta ste privolili v obdelavo podatkov o vas s strani Googla na način in namen, kot je opisan zgoraj. Več informacij si oglejte na predstavitveni strani Google Analytics.

 

Ministrstvo za okolje in prostor se zavezuje, da bo vse osebne podatke, pridobljene preko obrazcev za prijavo na prejemanje e-novic, obdeloval v okviru Zakona o varstvu osebnih podatkov in izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Z  izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice soglašate, da na vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namene obveščanja o novostih.