Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SVET MINISTRA ZA OKOLJE IN PROSTOR ZA SODELOVANJE Z NEVLADNIMI ORGANIZACIJAMI

 

Minister za okolje in prostor Jure Leben je 5. decembra 2018, ustanovil Svet ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami kot strokovno-posvetovalni organ Ministrstva za okolje in prostor (kratko ime: Svet NVO).Minister Simon Zajc je 29. marca 2019 nadaljeval z dobrim delom Sveta NVO, saj je, kot je poudaril, pomembno, da dialog teče naprej.

 
NVO so namreč pomemben tvoren partner pri snovanju zakonodajnih in drugih rešitev, zato je pomembno, da so v delovne procese MOP na področju zaščite okolja in narave ter prostorskih rešitev vključene že ob sprejemanju zakonskih in drugih ukrepov.

  
Predstavnike NVO je na prošnjo ministra izbrala njihova krovna organizacija CNVOS po svojem neodvisnem postopku.

 
Člani sveta so: Tomaž Banovec, Gaja Brecelj, Mihael Jožef Toman, Lenka Kavčič, Jana Kus Veenvliet, Barbara Kvac, Marko Peterlin, Lenka Puh, Senka Šifkovič Vrbica in Damjan Vinko.

 

Kontakt:

Gregor Plantarič, sodelovanje z NVO

tel.:01/478 7114

e-pošta: gregor.plantaric(at)gov.si  

 

Aktualno:

 

Sklep o ustanovitvi, imenovanju članov in delovanju v Svetu ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami (5.12.2018)

Sklep o ustanovitvi, imenovanju člavno in delovanju v Svetu ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami (29.3.2019)

Zapisniki sej: