Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VABILO ZA ŠOLE

 

Najava in vabilo k sodelovanju v Mesecu prostora, oktobra 2017

 

Ministrstvo za okolje in prostor vas skupaj z Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport - resorskima partnerjema, vabi k sodelovanju v Mesecu prostora 2017, ki bo letos oktobra potekal že četrto leto zapored, tokrat z osrednjim sloganom »Zeleni prostor povezuje«.

 

Pričel se bo z obeležitvijo Svetovnega dne Habitata, 2. oktobra 2017 in se zaključil s praznovanjem Svetovnega dne mest, 31. oktobra 2017. Pričakujemo, da se bo v tem času, tako kot v preteklih letih, zvrstila vrsta zanimivih dogodkov, ki osvetljujejo aktualna vprašanja prostorskega in urbanega razvoja v Sloveniji. Ministrstvo za okolje in prostor bo vse dogodke združilo v enoten program in poskrbelo za skupno promocijo.

 

S to najavo posebej vabimo izobraževalne ustanove in vse, ki s svojimi aktivnostmi lahko prispevate k vzgoji in izobraževanju otrok in mladih za trajnostno ravnanje s prostorom. Mesec prostora je odlična priložnost, da v okviru rednih šolskih in obšolskih dejavnosti ter v sklopu kulturnih, naravoslovnih in tehničnih dni organizirate poučne delavnice, razstave, tematske oglede in druge aktivnosti, ki bi mlade spodbudile k razmišljanju in dojemanju prostora v katerem živijo, k prepoznavanju kakovostne arhitekture, kakovostnih prostorskih ureditev mest in naselij ter njihovih sosesk, trgov, ulic, zelenic, parkov in drugih javnih prostorov, k razumevanju vplivov razvoja na prostor podeželja in prostor narave, spreminjanje podobe naravne in kulturne krajine, ipd.

 

Praznovanju meseca prostora se lahko pridružite tudi s sodelovanjem z ustanovami in nevladnimi organizacijami, ki izvajajo aktivnosti izobraževanja na področju urejanja prostora in arhitekture, katerih seznam je na voljo na spletni strani Kulturnega bazarja 2017 v Katalogu ponudbe kulturno – umetnostne vzgoje/področje Arhitekture in oblikovanje.

 

Program dogodkov in obširnejše informacije o Mesecu prostora 2017.

 

Vse sodelujoče organizacije v Mesecu prostora bodo prejele plakat, ki ga je Ministrstvo za okolje in prostor natisnilo za ta namen.

 

Vabimo vse, ki načrtujete ali bi želeli v navedenem času organizirati dogodke, da se obrnete na naslov prostor.mop(at)gov.si in sporočite svoje namene oz. povprašate za več informacij na tel. 01 478 7051.

 
Rok za prijavo dogodkov in dejavnosti je 29. september 2017.