Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

JAVNE OBJAVE

Državni zbor Republike Slovenije je dne 18.11.2015 sprejel Zakon o javnem naročanju (ZJN-3, Uradni list RS, št. 91/15), uporabljati pa se je začel dne 01.04.2016

 
Ureditev, razvoj sistema javnega naročanja in njegovo izvajanje mora temeljiti na načelu prostega pretoka blaga, načelu svobode ustanavljanja, načelu prostega pretoka storitev, ki izhajajo iz Pogodbe o ustanovitvi Evropske skupnosti in na načelih gospodarnosti, učinkovitosti in uspešnosti, zagotavljanja konkurence med ponudniki, transparentnosti javnega naročanja, enakopravne obravnave ponudnikov in sorazmernosti.

 

Zakon o javnem naročanju določa obvezna ravnanja naročnikov in ponudnikov pri javnem naročanju blaga, storitev in gradenj.

 
Povezave: 

 

Portal javnih naročil

 

Naročniki lahko na portal javnih naročil neposredno pošiljajo v objavo obvestila o javnih naročilih in razpisne dokumentacije v skladu z Zakonom o javnem naročanju. S portalom upravlja javno podjetje Uradni list Republike Slovenije d.o.o., ki v celoti zagotavlja tudi tehnično podporo za njegovo delovanje.