Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EVIDIM

 

Obvestila o morebitni prekinitvi delovanja aplikacije ter predviden čas prekinitve.

  

  • Trenutno ni obvestil.

 

Aktualno:

  • V torek 24.10.2017 je potekalo izobraževanje za dimnikarske družbe. Predstavljen je bil način dostopa, vpisovanje podatkov in uporaba aplikacije. Prezentacija.

 

Na Ministrstvu za okolje in prostor smo zaključili izdelavo nadgradnje aplikacije za vodenje evidenc izvajanja dimnikarskih storitev.
 
Z dokončano aplikacijo in s podatki, ki jih morajo dimnikarske družbe skladu s predpisi, po katerih se trenutno izvajajo dimnikarske storitve, posredovati v navedene evidence, bodo upravni organi Republike Slovenije in dimnikarji laže dosegali cilje varstva okolja, učinkovite rabe energije, varstva človekovega zdravja in varstva pred požarom.
 
Na tej spletni strani bodo objavljene osnovne informacije o delovanju aplikacije ter spletna povezava na vstopno stran. Za dostop do aplikacije vsak uporabnik potrebuje varnostni certifikat (SIGEN-CA, HALCOM-CA, AC NLB, POŠTARCA, SIGOV-CA). Osnovna navodila za aktivacijo računa in uvoz certifikata v vaš brskalnik so v navodilu (pdf, 173kB)

 

Izdelani podatkovna baza in računalniška aplikacija, ki smo jo poimenovali Evi-Dim, omogoča enostaven vnos, pregled in izvoz podatkov o kurilnih napravah ter na njih opravljenih storitvah. Predvideni sta dve osnovni možnosti obveznega sporočanja podatkov iz katastra dimnikarske evidence v državno evidenco. Prva možnost je komunikacija prek spletnih servisov, druga pa internetna aplikacija, ki omogoča vpisovanje podatkov dimnikarskim družbam, ki nimajo vzpostavljenih elektronskih evidenc.

 

Na voljo sta dve okolji, testno in produkcijsko. Testno in produkcijsko okolje sta ločeni, tako, da lahko v testnem okolju izvajate nemoteno vsa dejanja v skladu z navodili, ki so dostopna v aplikaciji na zavihku DOKUMENTACIJA.