Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SUŠE IN POMANJKANJE VODE

 

V okviru Skupne strategije ES za izvajanje vodne direktive  je ustanovljena Expertna delovna skupina EK, ki na podlagi zahteve držav članic in v okviru  Zelene knjige Evropske komisije Svetu, Evropskemu Parlamentu, Evropskemu ekonomsko –socialnemu Odboru in Odboru regij o » Prilagajanju Evrope podnebnim spremembam – možnosti za ukrepe ES«  pripravlja izhodišča za upravljanje voda v pogojih suše in pomanjkanja vode.

 

Evropska Komisija zato pripravlja dokumente , kot podlago za formalne odločitve ter pripravlja tudi izvedbene dokumente (Poročilo o razmerah, Usmeritve za upravljanje voda v razmerah suše in pomanjkanja vode, indikatorje za ugotavljanje suše oziroma pomanjkanja vode).

 
Evropska Komisija je objavila naslednje dokumente: Informacijo Evropske Komisije Svet, Usmeritve za politiko na področju sušin pomanjkanja vode, Poročilo o sušah 2007 ter Prvo vmesno poročilo o sušah in pomanjkanju vode.