Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PROCES PRIPRAVE URBANE AGENDE EU

 

Posvet "Predstavitev procesa priprave Urbane Agende EU", 16. oktober 2014, od 9.30 do 12.00, Muzej arhitekture in oblikovanja, Pot na Fužine 2, Ljubljana

 
Ministrstvo za okolje in prostor je na dogodku predstavilo proces oblikovanje Urbane Agende EU, njene ključne vsebinske poudarke in možnost sodelovanja pri njenem nastajanju.
 
Namen Urbane Agende EU je vzpostaviti okvir za boljše usklajevanje politik, akterjev in deležnikov upravljanja ter boljše razumevanje okvirov razvoja mest. Njen namen je tudi prispevati  k vzpostavitvi boljše podpore razvoju mest in omogočiti vključevanje mest v pripravo EU politik ter jih s tem približati državljanom.
 
Proces  nastajanja Urbane Agende EU poteka v okviru medvladnega dialoga na ravni EU in v sodelovanju z Evropsko komisijo. V dialogu sodeluje tudi Evropski parlament, Odbor Regij in različna združenja mest, razprava pa se širi tudi na vse ostale zainteresirane deležnike. Na Ministrstvu za okolje in prostor, ki je odgovorno za področje urbanega razvoja in kjer na tem področju tudi sodelujemo v medvladnem dialogu. V pomoč in spodbudo razpravi je Evropska komisija objavila Sporočilo Komisije z naslovom: Mestna razsežnost politik EU – glavne značilnosti Agende EU za mesta.

 

Gradivo posveta:

 

Povezave: