Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

REZULTATI PROGRAMA ESPON V PODPORO RAZVOJNEMU NAČRTOVANJU V SLOVENIJI

ESPON on the Road

 

V okviru projekta ESPON on the Road je Ministrstvo pristojno za prostor izdalo predstavitve rezultatov uporabnih raziskav programa ESPON 2013:


Projekt "Espon on the Road" je transnacionalna mrežna dejavnost devetnajstih kontaktih točk ESPON,  ki jo financira program ESPON 2013. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je kontaktna toka za Slovenijo. Cilj projekta je približati rezultate uporabnih raziskav evropskega teritorialnega razvoja pri sprejemanju odločitev.


Predstavitvena gradiva:

 
ESPON INTERSTRAT


V okviru projekta ESPON INTERSTRAT  je Ministrstvo za okolje in prostor razvilo dialog o možnosti uporabe podatkov in rezultatov ESPON pri pripravi različnih strategij v Sloveniji. Poleg tega so bili narejeni prvi koraki v smeri preveritve možnosti za usmeritev strateških prostorskih vsebin v razvojne politike države.

 
Rezultati opravljenega dela so prikazani v publikaciji »Kako lahko raziskave programa ESPON podprejo razvojno načrtovanje v Sloveniji«