Skoči na vsebino

ARHIV

DOGODKI V LETU 2018

 • Mladinski parlament Alpske konvencije v Mariboru
  II. gimnazija Maribor je bila v času od 19. do 23. 3. 2018 gostiteljica Mladinskega  parlamenta Alpske konvencije (YPAC). Na njem so sodelovali srednješolci iz držav alpskega loka, ki so se v tem obdobju sestali z najvišjimi predstavniki naše države, na parlamentarni razpravi  pa jih je nagovoril predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez. Ob koncu so sprejeli (kratke) resolucije.
  Več o mladinskem parlamentu
 • Ministrstvo za okolje in prostor objavlja javni razpis za sofinanciranje projektov promocije in ozaveščanja na področju izvajanja Alpske konvencije v letu 2018 - rok oddajo vloge je 26. 2. 2018 do 12. ure. Več.
 • Vabljeni na ogled razstave z naslovom Osem držav, eno območje ter mednarodna pogodba: trajnostna vizija za Alpe.  Razstava je od petka 19. januarja 2018  na ogled v prostorih Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani , Info točki Alpske konvencije in bo zaključena 19. februarja 2018.
  Več o dogodku in razstavi

 

DOGODKI V LETU 2017

 • Podeljene so nagrade "Constructive Alps" za leto 2017. Več
 • Otvoritev razstave Constructive Alps v Ribnici. Več
 • Razstava "Constructive Alps"
  Vabljeni na odprtje rastave "Constructive Alps", ki bo v sredo 11. oktobra 2017, ob 19. zru v Rokodelskem centru Ribnica. Več.
 • Ljubim gore, berem gore, 1. 12. 2017  ob 18. uri, otvoritev fotografske razstave  v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani
  Več o dogodku na spletnih straneh Slovenskega planinskega muzeja, Planinske zveze Slovenije in Alpske konvencije.
 •  
 • Mednarodna konferenca o Vlogi žensk v gorskih regijah, 18. in 19. aprila 2017
  V okviru avstrijskega predsedovanja Alpski konvenciji, Avstrija gosti mednarodno konferenco v Alpbachu. Konferenca bo naslovila enkratno vlogo žensk in njihov nepogrešljiv prispevek k zaščiti, ohranjanju in razvoju gorskih območij. Predsedujoči Alpski konferenci, avstrijski minister za kmetijstov in okolje, gospod Andrea Rupprechter postavlja to temo v središče svojega delovanja.
  Izkoristite priložnost za izmenjavo informacij in mreženje, zaspoznavanje inovativnih projektov ter razvoj novih rešitev! Vabljeni v Alpbach med 18. in 19. aprilom 2017. Več informacij o programu
 • Natečaj za trajnostno gradnjo in prenovo v Alpah
  Švicarska konfederacija in Kneževina Lihtenštajn razpisala četrto mednarodno arhitekturno nagrado Constructive Alps 2017. Več.

 

DOGODKI V LETU 2016

 

DOGODKI V LETU 2015

 

DOGODKI V LETU 2014

 • Fotografski natečaj 2014 "Ujemite klimatske spremembe v Alpah". Stalni sekretariat Alpske konvencije vabi, da do 26. septembra 2014 pošljete fotografije.
  Najboljše fotografije bodo objavljene v koledarju Stalnega sekretariata Alpske konvencije za leto 2015 in bo sodelovalo v izboru za naslednje foto-razstave.  
  Zmagovalci natečaja poleg treh kopij koledarja prejemejo tudi simbolično nagrado.
  Podrobnosti o natečaju
   
 • Vabljeni k sooblikovanju EU strategije za Alpsko regijo!
  Evropska komisija je objavila javno posvetovanje o EU strategiji za Alpsko regijo, ki bo potekalo do 16. oktobra 2014.  Več informacij
 • 17. oktober 2014, Idrija Strokovna delavnica:Trajnostna gradnja in prenova: od strategije do izvedbe
  Strokovna delavnica je namenjena razpravi o strategijah in predpisih, ki urejajo področje gradnje. Kakšne splošne okvire morajo sprejeti občine za zagotavljanje energijsko učinkovite gradnje? Kaj mora biti vključeno v ustreznih procesih? Na čem temeljijo uspešne strategije  sodelovanja v vsakokratni regije?   Organizatorji dogodka so CIPRA International, društvo "Alpsko mesto leta" in občina Idrija.  Delavnica je del projekta MountEE, namenjenega spodbujanju energijsko učinkovite  gradnje v gorskih regijah, ki ga financira Evropska unija v okviru programa Inteligentna energija za Evropo (Intelligent Energy Europe - IEE).
  Program delavnice
  Prijava do 10. oktobra 2014 
 • Pričenja se "MI SMO ALPE 2014": 5 dnevno tematsko popotovanje novinarjev po območju Alpske konvencije s pomočjo trajnostne mobilnosti. Tema letošnje promocijske aktivnosti, ki jo organizira Stalni sekretariat Alpske konvencije, je družinsko kmetovanje. - 3.-10. julij 2014, Domodossola, Innsbruck

         Program dogodka 
         Novica

Projekt ALPSTAR - Na poti k podnebno nevtralnim Alpam je ključni projekt za izvajanje Alpskega načrta za podnebje v Alpah h kateremu se je kot članica Alpske konvencije zavezala Slovenija.
 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________   

ARHIV DOGODKOV

 

Novice

 

Razpisi