Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

INDUSTRIJSKO ONESNAŽEVANJE

 

Industrijska proizvodnja ima pomembno vlogo pri zagotavljanju ekonomske blaginje in trajnostnega razvoja Slovenije in EU, a ima tudi znaten vpliv na okolje. Velike industrijske naprave prispevajo znaten delež emisij h ključnim onesnaževalom zraka ter imajo tudi druge pomembne okoljske vplive, kot so emisije v vode in tla, nastajanje odpadkov in rabe energije.

 

 
Kontakt:

Ministrstvo za okolje in prostor
Sektor za okolje in podnebne spremembe
Dunajska cesta 47
1000 Ljubljana
tel. 01/478 7378
e-pošta: gp.mop(at)gov.si

  

Aktualno:

 • Evropski Register Izpustov in Prenosov onesnaževal (E-PRTR), objavljeni podatki za poročevalsko leto 2015
  Evropska Okoljska Agencija (EEA) je posodobila Evropski Register Izpustov in Prenosov onesnaževal (E-PRTR) s podatki iz poročevalskega leta 2015. V registru so tudi podatki o izpustih in prenosih onesnaževal 149 slovenskih podjetij. Do podatkov je mogoče dostopati preko podatkovnega servisa EEA, ali na PRTR spletni strani (25. 7. 2017)
 • Končni osnutek, Referenčni dokument Monitoring emisij v zrak in vode iz IED naprav (ROM)
  Evropski IPPC biro v Sevilli, je na svojih spletnih straneh objavil končni osnutek Referenčnega dokumenta (5.6.2017)
 • Industrijske emisije, informativni pregled po državah
  Evropska okoljska agencija (EEA) je za 33 držav članic objavila pregled industrijskih emisij za leto 2016, ki vključuje ključna okoljska področja, kot so emisije v zrak in vode, nastajanje odpadkov, porabo energije in vode. (19. 12. 2016)
 • Uvodni sestanek, Referenčni dokument Obdelava železnih kovin
  V Evropskem IPPC biroju v Sevilli, bo od 15. - 18. novembra 2016 uvodni (t.i. Kick–off) sestanek, s katerim se bo začel postopek pregleda Referenčnega dokumenta Obdelava železnih kovin (FMP)

 

Povezave